I need in

ajala chocolate

Recommendations & Reviews

  • Brno, South Moravian Region (map)

About us

Jsme čokoládová manufaktura z Brna.

Naším cílem je pokusit se znovu ukázat, jak doopravdy chutná čokoláda. Naši čokoládu připravujeme pouze z kakaových bobů a panely (sušená třtinová šťáva), nepřidáváme žádné další čokoládové máslo ani jiné tuky nebo zjemňovadla typu sojový lecitin nebo mléko. Snažíme se vyzdvihnout chuť kakaových bobů a dát Vám možnost ochutnat i variace s kořením a oříšky.

Ajala znamená v mayském jazyce probuzení, chceme v lidech vyvolávat podobné pocity po ochutnání naší čokolády, vyvolat v nich překvapení, zvědavost, zamyšlení.

Používáme původní odrůdu kakaových bobů criollo, která je v dnešní době již velmi vzácná, tvoří max. 3% světové produkce kakaových bobů. Tuto odrůdu používali již Mayové a Aztékové ke svým obřadům a slavnostem.

Naše metoda zpracování se blíží postupům, používaných v dobách, kdy se čokoláda začínala vyrábět. Kakaové boby šetrně pražíme, pomalu meleme žulovými kameny, temperujeme a balíme do ručně tištěného papíru calico s prvorepublikovými vzory. Tímto chceme také odkázat na velkou tradici výroby čokolády a cukrovinek v česku, kdy za první republiky bylo česko 3. největší zpracovatel kakaových bobů na světě.

Zde je seznam naších příchutí tabulkové čokolády:

- tmavá čokoláda 73%

- rustikální - připravovaná podle postupů, které se používali ve Španelsku a Itáii od 16. od cca 19. st. zásadní rozdíl od klasické přípravy je, že čokoláda se mele velmi krátce cca 13 hodin a panela (sušená třtinová sťáva) se přidává až po temperaci, tudíž je struktura cukru zachována a chutě se míchají až v ústech, tím vzniká velmi zajímavý chuťový zážitek

- kakaové nibsy - nadrcené kakaové boby

- mandle

- vlašské ořechy

- pekanové ořechy

- chilli

- pepř

- mořská sůl

Všechny naše čokolády jsou bez lepku, mléka a jsou 100%... show more
veganské.
Minimální trvanlivost je 1 rok.
Pro skladování čokolád je nejdůležitější sucho a teplota do 28 stupňů, jinak nejsou žádné speciální podmínky skladování.

Jedna tabulka váží 45 gramů.

Jednotlivé druhy našich tabulek můžete vidět zde:

https://drive.google.com/folderview?id=0B8gGnq-wGu5zQlFwaktlaHF0LVE&usp=sharing

show more

Recommendations and reviews from 1 person

  • Referral from May 11, 2017
    Facebook reviewer avatar
    -1
    View full conversation on Facebook
New Review
and/or
  • Grocery storex

     
     
     
     
Loading..
Please wait....
Loading...
Please wait...