I need in

Simhapuram Yoga

Recommendations & Reviews

  • Török utca 4
    Budapest, Budapest 1023 (map)

About us

Edvy Boglárka

Okleveles Jógaoktató

Hosszú utat megtéve 6 év után tértem vissza Magyarországra. Éltem Skóciában, Délkelet-Ázsiában, Szingapúrban, utaztam Malajziában, Indonéziában, bejártam Indiát, Thaiföld egy jó részét és Balit.
Vizuális művészként az ottani kultúrákat kutatva, próbáltam a helyi emberekkel közelebbi kapcsolatba kerülni, segítségükkel minél többet megtudni életükről, megérteni világukat, tanulni tőlük amennyit csak lehet.
Így kerültem közelebbi kapcsolatba a jógával is, ami lassan életem része lett. Ez többek között köszönhető Anilnak, Szingapúrban élő indiai tanáromnak, akiben egy olyan mesterre leltem, aki sokrétű, magas szintű tudásával és szemléletével nagyon nagy hatással volt rám. Lenyűgöző példáját láttam tőle, e ősi tudomány tradícióinak alkalmazására egy gyorsan fejlődő, modern társadalom igényeit kielégítve.
Majd az élet Indiába irányított egy ashramba, India egyik legszentebb helyének, Trimbakeshwarnak szomszédságába, a Yoga Vidya Gurukul jóga egyetem tanár kurzusára, ahol ebben a különleges környezetben megtapasztalhattam az igazi jógi életet egy hónapon keresztül minden nap minden pillanatában és megismerkedhettem az indiai jóga tradicionális oktatói módszerével csodálatos mesterek segítségével. Ezt követő utazásom India különböző vidékein, szintén nagyon sok élménnyel és tapasztalattal gazdagított, mind személyes fejlődésem, szemléletem, technikai tudásom szempontjából.
Indiát követően Thai Jógát (Rue-Si Datton-t) és Thai Masszázst tanultam Bangkokban, a Wat Pho buddhista templom, Thai Tradicionális Orvosi Iskolájában, ahonnan ez az ősi tudomány ered. Igazán érdekes új irányt mutatott ez nekem.
Utazásaim során, Thaiföldön és Balin, nagyon sokat tanultam az ottani emberek különleges kultúrájából és csodálatra méltó szemléletéből.
A legfontosabb tapasztalat talán... show more
az, hogy az a távol-keleti nyugalom amit mi nyugati emberek elképzelünk, valójában külső formájában nem létezik, a békesség és a nyugalom, belül lakozik, mindenki magában hordozza és ezt saját magának kell megtalálnia, a saját egyensúlyát megteremtenie. Tökéletes hely a világon nincs, mindenhol vannak jó és rossz dolgok, a kérdés csak az, hogyan viszonyulunk hozzájuk.
A jóga módszerei ennek az egyensúlynak megteremtésében, mind fizikai, mind mentális szinten, nagyon sokat tudnak segíteni.
Elindultam egy úton, aminek a nagy része még előttem van sok tanulni valóval, az úton szeretném megosztani mindazt amit már megtanultam, ezzel segíteni egy fizikai és lelki fájdalmaktól mentes, kiegyensúlyozottabb élet elérését. A munkát mindenkinek magának kell elvégeznie és aki kész ezért dolgozni, annak meg lesz az eredménye.
Óráim felépítése tradicionális alapokra épül tökéletesen alkalmazkodva modern világunk mindennapjainak igényeihez, ahova sok szeretettel várok mindenkit.
show more

Recommendations and reviews from 1 person

  • Referral from January 29, 2014
    Facebook reviewer avatar
    -1
    View full conversation on Facebook
New Review
and/or
  • Yoga instructorx

     
     
     
     
Loading..
Please wait....
Loading...
Please wait...